Waarom suiker vervangen?

In tegenstelling tot wat veel mensen zeggen, is suiker geen gif. Het is een natuurproduct dat de mensheid al millennia lang consumeert. Helaas zien we in de moderne tijd geen gematigdheid en wordt overmatige consumptie schadelijk voor alle producten die we consumeren - niet alleen voor suiker. Vandaag is er duidelijk de wens om onze suikerconsumptie te verminderen om vele redenen. Maar zonder de zoetheid op te offeren die we nu gewend zijn.

Ellphi® 

* kan suiker vervangen op een 1/1 basis in diverse toepassingen, zonder massaverlies of smaakverlies

* heeft een glycemische index van 9±2, veilig voor diabetici

* is zonder metaalachtige nasmaak

* is bakvast m.a.w. een  volwaardige suikervervanger voor de bakkerijsector

is laag in calorieën: 63% minder dan geraffineerde (witte) suiker. 100 gr suiker = 400 Kcal; Ellphi® 147 Kcal

* is vezelrijk. Ellphi® bevat 70g vezels per 100g product

Ellphi® is een samenstelling van 5 ingrediënten:

polydextrose, isomalt, resistente dextrine, inuline & sucralose (enkel de sucralose is niet natuurlijk)

Toepassing in bakkerijproducten, ontbijtgranen, chocolade pralines, zuivel, roomijs, fruitjam, smeerpasta, caramel, ...

Voedingswaarde in g /100g:

Energetische waarde - 147 Kcal / 615 KJ

Koolhydraten - 25g - waarvan suikers - 3.5g - waarvan polyolen - 20g

Totaal vetten - 0g - waarvan verzadigde vetten - 0g - waarvan transvetzuren - 0g

Vezels - 70g
Natrium - 0g

Eiwit - 0g