Zoeken
  • Serge

chocomousse met olijfolie


Chocolademousse met olijfolie? Jawel! Olijfolie en chocolade is een perfecte pairing!

De olijfolie geeft een subtiele smaak aan de mousse die perfect bij vooral pure chocolade past. Op die manier is de mousse ook meteen lactosevrij.


Opgelet: je proeft ook de olijfolie. Het is dus belangrijk om een Extra Vergine olijfolie te gebruiken die bijzonder heerlijk is! Zacht van smaak, fruitig met een heel klein beetje pit en van een hele goeie kwaliteit.

Ik gebruik voor nagerechten heel graag de Full Moon, bijzonder kwaliteit, zacht en fruitig. Je kan er een toets banaan in smaken.

Uiteraard zijn er nog andere uit het gamma die hiervoor geschikt zijn: Miraval, Chât.d'Estoublon Grossane, Pujje antifrite, ..




ingrediënten voor circa 700 gr

300 gram pure chocolade

200 gram Full Moon olijfolie

100 gram eigeel

50 gram suiker

120 gram eiwit

afwerking: Maldon zout O’Med, Full Moon olijfolie


werkwijze

× Smelt de chocolade au bain marie.

× Meng de olijfolie hier doorheen.

× Klop het eigeel en de suiker in de planeetmenger op tot twee keer het originele volume.

× Klop het eiwit tot stijve pieken.

× Voeg het chocolademengsel toe aan het opgeklopte eigeel.

× Voeg vervolgens in drie fases het eiwit toe aan het chocolade-eigeelmengsel.

× Stort de mousse in een mal of bak en koel terug in de koeling.

× Haal de mousse 30 minuten voor het serveren uit de koeling.

× Werk de mousse naar wens af met Maldon zout en een beetje olijfolie.


TIP voor wie geen rauwe eiwit wil gebruiken, in de supermarkt kan je gepasteuriseerde eiwit in pakken kopen. De toekomstige mama's kunnen zo ook even meegenieten.

22 keer bekeken

info@revelatio.be - 00 32 478 50 02 12

Elverdingestraat 55, 8900 Ieper, Belgium - BE0 878 510 093

©2019 by Revelatio Kookstudio. Proudly created with Wix.com