Een speciaal concept workshop.
We starten om 10u met het maken van de deegsoorten, rond de middag gaan we lunchen
en na de lunch gaan we alles afbakken en wordt de theorie verder uitgelegd.
Iedereen maakt alle broden en gaat met alle soorten brood naar huis.
bijzonder broden: glutenvrij
PRAKTIJK
zelf meel en je meelmix maken (lichte en donkere)
licht en donker brood van eigen meelmix
brood van rijstmeel
brood van kikkererwtenmeel
zwarte linzen crackers
brioche
croissant
chocolade chip cookies
THEORIE (bundel van 20 pagina’s)
wat zijn gluten? waarom glutenvrij? verschillende benamingen gluten
basis ingrediënten voor glutenvrij brood en hun werking
productieproces glutenvrij brood
soorten glutenvrije melen, zetmeel, vezels, dikkingsmiddelen
soorten rijsmiddelen
fouten voorkomen, bijsturen, tips
LUNCH (de recepten worden ook voorzien om mee te nemen naar huis)
pizza (Italiaans pizzadeeg, saus, toppings)
maïstortilla’s met verschillende smeersels
dagverse soep
Extra recepten: haverbrood, glutenvrij brood van Marilyn Le Breton, fruitbrood
Inschrijvingen beperkt tot maximaal 8 deelnemers.
Alle materialen ter plaatse: recepten en theoriebundel, water, koffie, thee, lunch inbegrepen.