Brood - bijzondere broden/glutenvrij

Wanneer

17 februari 2024    
10:00 - 16:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Revelatio, dé Kookstudio
Elverdingestraat 55, Ieper, 8900

Een speciaal concept workshop.
We starten om 10u met het maken van de deegsoorten, rond de middag gaan we lunchen
en na de lunch gaan we alles afbakken en wordt de theorie verder uitgelegd.

Iedereen maakt alle broden en gaat met alle soorten brood naar huis.
bijzonder broden: glutenvrij

PRAKTIJK
zelf meel en je meelmix maken (lichte en donkere)
licht en donker brood van eigen meelmix
brood van rijstmeel
brood van kikkererwtenmeel
zwarte linzen crackers
brioche
croissant
chocolade chip cookies

THEORIE (bundel van 20 pagina’s)
wat zijn gluten? waarom glutenvrij? verschillende benamingen gluten
basis ingrediënten voor glutenvrij brood en hun werking
productieproces glutenvrij brood
soorten glutenvrije melen, zetmeel, vezels, dikkingsmiddelen
soorten rijsmiddelen
fouten voorkomen, bijsturen, tips

LUNCH (de recepten worden ook voorzien om mee te nemen naar huis)
pizza (Italiaans pizzadeeg, saus, toppings)
maïstortilla’s met verschillende smeersels
dagverse soep

Extra recepten: haverbrood, glutenvrij brood van Marilyn Le Breton, fruitbrood

Inschrijvingen beperkt tot maximaal 8 deelnemers.

Alle materialen ter plaatse: recepten en theoriebundel, water, koffie, thee, lunch inbegrepen.

 

 

Reserveringen

Login aub voor de wachtlijst.