moderne, gezonde, hippe broden (VOLZET)

Wanneer

23 maart 2024    
10:00 - 16:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Revelatio, dé Kookstudio
Elverdingestraat 55, Ieper, 8900

Evenement type

We starten om 10u met het maken van de deegsoorten, rond de middag gaan we lunchen (vleesbrood, quiche).
Na de lunch gaan we alles afbakken (ieder krijgt zijn deel mee naar huis) en wordt de theorie verder uitgelegd.

we bakken:
* pompoenbrood met kruidenmascarpone
* broccolibrood op Italiaanse wijze
* courgettecake met maanzaad en citroen (glutenvrij)
* crackers van courgette en rozemarijn
* kruidige roggecrackers met knolselderij
* breadcake courgette-citroenbrood
* pittig kaasbrood met appel
* zoete aardappelbrood met noten
* broodpudding klassiek en met een twist

Wat doen met oud brood – 9 tips, recepten, …

LUNCH (recepten worden meegegeven)
quiche met bodem van oud brood
gnocchi van oud brood
groentenmix
vleesbrood met krieken
verse dagsoep

THEORIE – beperkt uit de basistheorie
basis ingrediënten van brood – verhoudingen begrijpen
gistsoorten en soorten rijsmiddelen (gist, bakpoeder, baksoda, …)
productieproces van brood – begrijpen wat je vervangt
functie van stoom tijdens het bakken
broodverbeteraar
bewaren, invriezen, ontdooien

Inschrijvingen beperkt tot maximaal 8 deelnemers.
Alle materialen ter plaatse: recepten en theoriebundel, water, koffie, thee, lunch inbegrepen.
Mee te brengen: doos, bak, … voor het meenemen van de afgebakken broden.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.