We starten om 10u met het maken van de deegsoorten, rond de middag gaan we lunchen (vleesbrood, quiche).
Na de lunch gaan we alles afbakken (ieder krijgt zijn deel mee naar huis) en wordt de theorie verder uitgelegd.
we bakken:
* pompoenbrood met kruidenmascarpone
* broccolibrood op Italiaanse wijze
* courgettecake met maanzaad en citroen (glutenvrij)
* crackers van courgette en rozemarijn
* kruidige roggecrackers met knolselderij
* breadcake courgette-citroenbrood
* pittig kaasbrood met appel
* zoete aardappelbrood met noten
* broodpudding klassiek en met een twist
Wat doen met oud brood – 9 tips, recepten, …
LUNCH (recepten worden meegegeven)
quiche met bodem van oud brood
gnocchi van oud brood
groentenmix
vleesbrood met krieken
verse dagsoep
THEORIE – beperkt uit de basistheorie
basis ingrediënten van brood – verhoudingen begrijpen
gistsoorten en soorten rijsmiddelen (gist, bakpoeder, baksoda, …)
productieproces van brood – begrijpen wat je vervangt
functie van stoom tijdens het bakken
broodverbeteraar
bewaren, invriezen, ontdooien
Inschrijvingen beperkt tot maximaal 8 deelnemers.
Alle materialen ter plaatse: recepten en theoriebundel, water, koffie, thee, lunch inbegrepen.
Mee te brengen: doos, bak, … voor het meenemen van de afgebakken broden.