De smaken uit het Oosten.
We gaan de basissmaken (zoet, zuur, zout, bitter) ontdekken, maar gaan vooral de 5de smaak UMAMI, typisch voor het Oosten ontdekken.
We ontdekken de verschillende soorten sojasaus (stuk of 6) en hun gebruik.
We maken allemaal samen:
* kroepoek van groenten
* aardappelbonda’s
* babi pangang met atjar tjamboer (Chinees)
* muang li (Thaïs gebakken heek met mangosaus)
* saté babi (vleesspiesjes Indonesië)
* kao pad cae aharmt ta lay (gebakken rijst met schaal-en schelpdieren)
Je hoeft niets mee te brengen ..
Alle apparaten, tools, schortjes, cursus, recepten, … zijn aanwezig.
We voorzien een aperitiefje. Andere dranken aan gangbare tarieven.
Na de uitleg wordt er samen gekookt, uiteraard met hulp, toezicht van de chef.
Na het koken kan er rustig gedineerd worden aan een opgedekte tafel en is er nog tijd voor eventuele extra vragen en tips.